ایمنی در تفنگ بادی
ایمنی در تفنگ بادی
این نکته را به یاد داشته باشید که شما همواره مسئول تفنگ بادی خود هستید، چه زمانی که خودتان با آن شلیک کنید، چه زمانی که به شخص دیگری اجازهی شلیکش را بدهید یا حتی اگر بدون اجازهی شما و به خاطر سهلانگاریتان به دست شخص دیگری بیفتد و از آن استفاده شود.
نکات زیر مواردی برای رعایت ایمنی در هربار استفاده از تفنگ بادی هستند:
کنترل تفنگ به صورت ایمن
۱. هرگز تفنگ بادی خود را به سمت چیزی غیر از هدف مورد نظرتان برای شلیک نشانهگیری نکنید.
هیچ وقت نباید تفنگ بادی خود را به سمت همراهان/دوستان خود نشانهگیری کنید ، این به هیچ وجه یک شوخی نیست بلکه بازی با سلامت روحی و جسمی خودتان ، خانواده تان و دیگران است.
۲. همیشه در هنگام کار با تفنگ بادی آن را پر در نظر بگیرید. حس آگاهی از نقطهی هدف لولهی تفنگ را در خود پرورش دهید و همیشه از هدفگیری آن در جهتی امن -به سمت زمین- مطمئن باشید.
کنترل ایمن تفنگ از وضعیتی روحی ناشی میشود که در آن به طور مستمر نسبت به محل نشانهگیری تفنگ حتی بدون پیش ضمینه و هنگام صحبت و فعالیت های جانبی مطلع باشید. صرفاً با مطالعه در این مورد نمیتوانید این توانایی را به دست آورید، بلکه با هربار در دست گرفتن تفنگ بادی باید این آگاهی را در ذهن بیاورید و بدین ترتیب آن را در خود پرورش دهید تا تبدیل به عادتی همیشگی شود.
۳. قبل از داشتن آمادگی برای شلیک و مطمئن شدن از ایمن بودن شلیک، تفنگ بادی خود را پر نکنید.
بخش قابل توجهی از حادثههای مربوط به تفنگهای بادی هنگامی اتفاق میافتد که فرد مسئول تفنگ بادی به اشتباه و معمولاً پس از پر شدن تفنگ با این انتظار مبهم که قرار بر شلیک بوده ، تصور میکند تفنگ تخلیه شده، در حالی که شلیک مورد نظر {هرگز} به مرحلهی عمل نرسیده است. در صورتی که تفنگ بادی خود را پر کردید و شلیک مورد نظر انجام نشد، آن را در جهتی امن و ترجیحاً به سمت زمین با فاصلهی حداقل ۸ تا ۱۰ متر در جلوی خودتان خالی کنید.
۴. برای «ایمن» نگه داشتن تفنگ بادی هرگز روی ضامن حسابی باز نکنید.
ساز و کارهای ایمنی، دستگاههایی مکانیکی با احتمال از کار افتادگی هستند و {خیلی وقتها} عمل نمیکنند. تنها راه برای ایمن کردن تفنگ بادی پرشده، تخلیهی آن در جهتی امن مثلاً به سمت زمین است.
۵- هرگز تفنگ بادی پر را پایین نگذارید.
همیشه تفنگ بادی خود را قبل از زمین گذاشتن با احتیاط خالی کنید تا از عدم امکان شلیکش مطمئن شوید.
۶. هرگز تفنگ بادی خود را بدون مراقبت رها نکنید.
هر کسی ممکن است بدون اطلاع شما آن را بر دارد.
۷. در هنگام برداشتن تفنگ بادی اولین کار مطمئن شدن از خالی بودن آن است.
حتی اگر اسلحهی خودتان باشد و پیش از کنار گذاشتن آن، خالی بودنش را بررسی کرده باشید {باز هم این نکته را رعایت کنید}. بررسی تفنگ را به عادت تبدیل کنید، چرا که در مواردی ممکن است شخصی با یک لحظه غفلت شما آن را پر کرده باشد.
۸. قبل از کشیدن ماشه، مسیر و مقصد ساچمه را در صورت برخورد نکردن به هدف در نظر بگیرید، یا اگر شلیک به نحوی است که گلوله از جسم مورد نظر خارج میشود، تنها در صورتی شلیک کنید که شرایط از همه نظر کاملاً ایمن باشد.
ساچمهها میتوانند فاصلهای به اندازهی صدها یارد را طی کنند، بنابراین فاصلهای فراتر از هدف را در نظر بگیرید تا از ایمن بود شلیک مطمئن شوید. همچنین احتمال کمانهکردن را هم در نظر بگیرید چرا که باعث تغییر در جهت و ارتفاع حرکت ساچمه میشود.
نگهداری تفنگ در وضعیت ایمن
۱. هرگز تفنگ بادی پر را در انبار نگذارید. همیشه قبل از قرار دادن تفنگ بادی در انبار، خالی بودن آن را بررسی کنید. «خالی بودن» به این معناست که هیچ گلولهای در انتهای لولهی تفنگ وجود نداشته و فنر اصلی یا فنر چکش آزاد باشد.
۲. تفنگ بادی و ساچمههای خود را به طور جداگانه نگهداری کنید. در صورت دسترسی غیرمجاز اشخاص به تفنگ بادیتان، از عدم دسترسی آنها به گلولهها نیز مطمئن شوید.
۳. تفنگ بادی و لوازم جانبی خود را در جایی دور از دید نگهداری کنید.
هرگز تفنگ بادی خود را در جایی قرار ندهید که از طریق پنجرهای خارجی دیده شده یا در معرض دید بازدیدکنندههای پیشبینینشده قرار داشته باشد. در صورت حمل تفنگ با اتومبیل، برای دیده نشدن یا تفنگ را درون صندوق عقب قرار دهید و یا آن را بپوشانید.
۴- تفنگ بادی خود را در مکانی قرار دهید که احتمال دسترسی افراد غیرمجاز، به ویژه کودکان خردسال به آن وجود نداشته باشد.
در صورت در نظر نگرفتن احتیاطهای معقول برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز افراد زیر ۱۸ سال به تفنگهای بادی، صاحبان آنها مسئول پرداخت جریمهای بسیار سنگین خواهند بود، بنابراین کمدی قفلدار بخرید یا درِ اتاق نگهداری تفنگ بادی را قفل کنید و یا روی آن قفل ماشه نصب کنید.
۵- به دنبال روشی آسان برای از بین بردن امکان شلیک تفنگ بادی خود باشید.
قفلهای اختصاصی ماشه و زنجیرها/طنابهای مهار قیمت بالایی ندارند و گاهی اوقات روشهای دیگری هم بسته به نوع تفنگ برای جلوگیری از شلیک تفنگ بادی شما وجود دارد. برای مثال باز کردن دستهی گلنگدن در بعضی از تفنگهای PCP یکی از این روشها است.
ایمنی تفنگ بادی فنری Springer
۱. هرگز هنگام پر کردن تفنگ، انگشت اشارهی خود را روی ماشه نبرید.
۲. در هنگام پر کردن تفنگ، سر لوله را به سمت جهتی امن بگیرید.
سر لوله به انتهای جلویی لولهی تفنگ گفته میشود. هنگام بستن تفنگ بادی های کمرشکن، پس از قرار دادن ساچمه، لولهی آن را طوری نگه دارید که به سمت زمین نشانه رود و به جای تکان دادن لوله به سمت بالا، بخش عقبی اسلحه را برای بستن انتهای لوله بلند کنید.
۳. هرگز به ساز و کار ایمنی «آنتی بِر ترپ» اعتماد نکنید.
ساز و کارهای آنتی بِر ترپ به گونهای طراحی شدهاند که در هنگام قرارگیری اهرم ماشه در وضعیت باز، مانع از تخلیهی تفنگ بادی فنری شوند، اما آنها هم مانند ضامنها، دستگاههایی مکانیکی هستند و احتمال عمل نکردنشان بالا است. با این حال، در حالتی که تفنگ بادی شما دارای مکانیزم آنتی بِر ترپ است و باید اسلحهی خود را ایمن کنید آن را با احتیاط به سمت زمین و در فاصلهی حداقل ۸ تا ۱۰ متری در جلوی خودتان خالی کنید.
هنگامی که تفنگی به شما تحویل داده میشود کار عاقلانه این است که انتهای لولهی تفنگ ( ورودی ساچمه ) را برای اطمینان از خالی بودن لوله بررسی کنید.
ایمنی PCP
۱. هرگز از میزان فشار توصیهشده برای پر کردن سلاح PCP فراتر نروید.
جدا از خطر بسیار زیاد این کار، پر کردن بیش از حد نه تنها باعث افزایش قدرت تفنگ بادی نمیشود، بلکه معمولاً قدرتش را کاهش داده و دقت سلاح را از بین میبرد؛ بنابراین پیشی گرفتن از فشار توصیهشده هیچ نفعی ندارد.
۲. هرگز PCP را با هیچ گازی غیر از هوای معمولی پر نکنید.
هیچ گاز دیگری، چه از نوع بیاثر چه انواع دیگر، برای استفاده در تفنگ PCP ایمن نیست. تفنگ را فقط با هوای معمولی تمیز و خشک و با استفاده از تلمبهی دستی، ترجیحاً مجهز به فیلتر رطوبت، یا با استفاده از کپسول هوای پرشده در مراکز ایمن شارژ کنید.
۳. تفنگ بادی و خشاب خود را به طور جداگانه نگهداری کنید.
در صورت امکان، خشاب را نیز خالی و جدا از ساچمهها نگهدای کنید.
۴- کپسول هوای خود را در جایی مطمئن، دور از دسترس کودکان خردسال نگهداری کنید.
در محل نگهداری کپسول نباید هیچگونه احتمال واژگونی برای آن وجود داشته باشد و در صورت حضور کودکان خردسال در خانه، محل نگهداری ترجیحاً باید قفل و بست شده باشد.